Bors din maruntaie si tacamuri de pasare

Printeaza

Bors din maruntaie si tacamuri de pasare din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, ardei, rosii, bors, smantana, sare, leustean.

Ingrediente:Bors din maruntaie si tacamuri de pasare

  • tacâmuri şi măruntaie de la două păsări
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 2 roşii
  • 1 l borş
  • 1 ou
  • 1 pahar cu smântână
  • sare
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Curăţaţi tacâmurile de fulgii mărunţi, aruncaţi ghearele şi eventual capetele, ţineţi în apă rece cu sare ceea ce folosiţi, cel puţin 15 min. Curăţaţi măruntaiele şi daţi-le în clocot separat, apoi spălaţi-le şi puneţi-le la fiert pentru 20 min.

Spălaţi tacâmurile (aripi, gât, spate), acoperiti cu apă rece, daţi în clocot şi aruncaţi apa. Apoi spălaţi vasul, umpleţi cu 21 de apă rece şi fierbeţi 15 min la foc potrivit.

Curăţaţi şi tăiaţi julien morcovii, ardeii, cepele şi roşiile, fierbeţi-le în supă 20 min cu sarea necesară, puneţi în supă pipotele, ficăţeii şi inimile fierte separat, apoi acriţi cu borş fiert, adăugaţi leuştean tocat şi dregeţi cu smântână.

Serviţi borşul fierbinte, cu mămăliguţă rece sau cu pâine şi, după gust, ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.