Bors din piept de vita si legume
PrinteazaBors din piept de vita si legume din: piept de vita, bors, leustean, marar, morcov, pastarnac, telina, patrunjel, sare, piper, ceapa, rosii, ardei.
Ingrediente
- 1 kg piept de vită
- 1/2 l borş
- leuştean
- mărar verde
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1/2 ţelină
- 1 pătrunjel
- 1 ceapă
- 250 g roşii
- 2 ardei graşi
- sare
- piper
- 3 l apă
Mod de preparare Bors din piept de vita si legume:
Tăiaţi carnea în bucăţi egale şi puneţi-le la fiert cu 3 l apă şi 1 linguriţă de sare. Luaţi foarte bine spuma după care puneţi zarzavatul tăiat julien sau ras prin râzătoare.
Când carnea este aproape fiartă, completaţi cu roşiile curăţate de pieliţă şi borşul fiert separat.
După alte 5-7 minute de clo-cote, preparatul este gata. Puneţi verdeţurile, acoperiţi vasul cu capac şi aduceţi borşul la masă.
Pofta buna!