Bors din praz
PrinteazaBors din praz din: praz, morcov, orez, telina, rosii, ceapa, sare, bors, leustean.
- 2-3 bucăţi de praz
- 1 morcov
- 4 linguri cu orez
- 1 ţelină cu frunze
- 2 roşii din conservă
- 1 ceapă
- sare
- 1 l de borş
- leuştean
Mod de preparare:
Curăţaţi prazul de foile veştede, scoateţi partea albă şi o tăiaţi bucăţi de 3- 4 cm sau rondele mici.
Lăsaţi să clocotească 1 litru de apă cu puţină sare, răsturnaţi bucăţile de praz, adăugaţi morcovul, ţelină, roşiile şi ceapa tăiate julien (beţişoare).
Fierbeţi acoperit 1/2 oră, săraţi, condimentaţi cu frunze de ţelină şi leuştean tocate fin şi acriţi cu borş fiert separat. Tot acum puneţi în borş orezul fiiert separat.
Serviţi cu ardei iute şi pâine proaspătă, după ce borşul s-a răcit 1/4 oră.
Pofta buna!