Bors din rasol de vita cu leustean
PrinteazaBors din rasol de vita cu leustean din: rasol de vita cu os, morcovi, telina, cepe, radacina patrunjel, ardei, ardei iute, bors, sare, piper boabe, anason, ulei, leustean si taitei.
Carnea de vită este o sursă importantă de proteine și nutrienți esențiali pentru sănătatea umană.
Proteine de calitate:
Carnea de vită furnizează proteine complete, adică conține toți cei nouă aminoacizi esențiali de care corpul nostru are nevoie pentru a construi și repara țesuturile.
Fier:
Carnea de vită este o bună sursă de fier heme, care este ușor absorbit de organism. Fierul este esențial pentru formarea hemoglobinei din sânge, care transportă oxigenul către celule.
Ingrediente:
- 1 rasol de vită cu os (1-2 kg)
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 2 cepe
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2-3 ardei
- 1 ardei iute
- 1 l borş
- sare
- piper boabe
- 1-2 boabe anason
- ulei
- 1 legătură leuştean
- 150 g tăiţei
Mod de preparare:
Cureţi rasolul de pieliţe, îl speli bine în apă rece şi îi pui să fiarbă într-o oală, cu 1 -2 linguriţe de sare.
Laşi să fiarbă la foc mic, iei spuma formată până se limpezeşte. Acoperi oala cu un capac şi laşi să fiarbă tot la foc mic, să nu scadă brusc.
Separat, cureţi legumele, apoi le speli şi le pui să fiarbă întregi, împreună cu rasolul.
Adaugi 2-3 boabe de. piper şi o linguriţă de sare dacă mai este nevoie. Strecori supa formată, adaugi câteva frunze de leuştean şi acoperi vasul cu un capac.
Tot separat, fierbi tăiţeii în apă cu sare şi câteva picături de ulei. Rasolul fiert îl tai fâşii, iar din legume opreşti doar morcovii, pe care îi tai cubuleţe şi îi pui în oală împreună cu tăiţeii fierţi şi cu carnea.
Pui borşul fiert separat, ardeiul iute şi leuştean din belşug şi ornezi cu anason.
Bors din rasol de vita cu leustean
Pofta buna!