Bors de dovlecei cu iaurt
PrinteazaO reteta de bors de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, orez, ulei, bors, iaurt si leustean verde.
- 1/2 kg dovlecei
- 1-2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 2 cepe
- 1 ceasca de orez
- 3-4 linguri ulei
- 1 l bors
- 400 g iaurt
- leustean verde
Mod de preparare:
Cureti morcovul, pastarnacul si telina si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari. Cureti ceapa si o taci marunt. Calesti intr-o oala cu ulei legumele, cat sa se inmoaie putin. Adaugi orezul, apa cat sa acopere totul si fierbi totul circa 25-30 de minute, la foc mic.
Cand legumele sunt aproape fierte, pui borsul, dat separat in clocot si iaurtul batut cu cateva linguri de zeama fierbinte pentru a nu se taia. mai dai un clocot, presari verdeata si stingi focul.
Bors de dovlecei cu iaurt
Pofta buna!
Foarte bun borsul de dovlecei