Bors de dovlecei cu verdeata
PrinteazaBors de dovlecei cu verdeata din: apa, dovlecei, ardei gras, ceapa uscata, ceapa verde, rosii, bors, leustean, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 l apa
- 3 dovlecei
- 1 ardei gras
- 1 ceapa uscata
- 1 legatura de ceapa verde
- 3 rosii
- 1 cana de bors
- 1 lingura de leustean tocat
- 1 lingura de patrunjel tocat
Mod de preparare:
Dovleceii curăţaţi şi tăiaţi cuburi se fierb împreună cu ardeiul şi ceapa.
Când legumele sunt bine fierte, se adaugă borşul care a dat în clocot separat şi se fierb împreună încă 10 minute.
Apoi se adaugă roşiile, curăţate de coajă, şi leuşteanul şi se mai lasă să fiarbă 5-10 minute.
Ceapa verde tocată mărunt împreună cu pătrunjelul se pun imediat după ce borşul a fost luat de pe foc.
Pofta buna!