Bors de dovlecel cu varza de Bruxelles si leustean
PrinteazaBors de dovlecel cu varza de Bruxelles si leustean din: dovlecei, ceapa verde, morcovi, radacina patrunjel, rădăcină de ţelină, tulpini de ţelină cu frunze, verzişoare de Bruxelles, orez, rosii, bors de putina, oua, smantana, marar, leuştean.
Ingrediente:
- 2 dovlecei de dimensiune mijlocie
- 4 fire ceapă verde
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de ţelină de dimensiune medie
- 2 tulpini de ţelină cu frunze
- 300 g verzişoare de Bruxelles
- 2 linguri orez
- 4 roşii
- 1l borş de putină
- 2 gălbenuşuri
- 200 g smântână
- 1 legătură mărar
- 1 legătură leuştean
Mod de preparare:
Alegi orezul, îl speli şi îl laşi să se înmoaie în apă rece. Speli legumele şi le speli. Toci mărunt morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Le căleşti în ulei încins, până se înmoaie puţin.
Stingi cu 2 litri de apă caldă şi continui fierberea la foc mediu. După 5 minute, adaugi verzişoarele de
Bruxelles, iar după alte 5 minute, pui dovlecei, ceapa verde, tulpinile de ţelină mărunţite şi orezul scurs. într-un alt vas, pui la fiert borşul.
Când orezul e aproape fiert adaugi roşiile decojite, tăiate în cubuleţe, iar după 2-3 minute, torni borş după gust, potriveşti de sare şi mai laşi vasul pe foc 5 minute.
Iei vasul de pe foc şi dregi supa cu gălbenuşurile bătute cu smântână şi puţină zeamă în care au fiert legumele. Presari verdeaţa fin tocată şi acoperi vasul pentru 5-10 minute.
Bors de dovlecel cu varza de Bruxelles si leustean
Pofta buna!