Bors de dovlecel cu varza de Bruxelles si leustean

Printeaza

Bors de dovlecel cu varza de Bruxelles si leustean din: dovlecei, ceapa verde, morcovi, radacina patrunjel, rădăcină de ţelină, tulpini de ţelină cu frunze, verzişoare de Bruxelles, orez, rosii, bors de putina, oua, smantana, marar, leuştean.

 

Ingrediente:

  • 2 dovlecei de dimensiune mijlocie
  • 4 fire ceapă verde
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de ţelină de dimensiune medie
  • 2 tulpini de ţelină cu frunze
  • 300 g verzişoare de Bruxelles
  • 2 linguri orez
  • 4 roşii
  • 1l borş de putină
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 g smântână
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură leuştean

Mod de preparare:

Alegi orezul, îl speli şi îl laşi să se înmoaie în apă rece. Speli legumele şi le speli. Toci mărunt morco­vul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Le căleşti în ulei încins, până se înmoaie puţin.

Stingi cu 2 litri de apă caldă şi continui fier­berea la foc mediu. După 5 minute, adaugi verzişoarele de

Bruxelles, iar după alte 5 minute, pui dovlecei, ceapa verde, tul­pinile de ţelină mărunţite şi orezul scurs. într-un alt vas, pui la fiert borşul.

Când orezul e aproape fiert adaugi roşiile decojite, tăiate în cubuleţe, iar după 2-3 minute, torni borş după gust, potriveşti de sare şi mai laşi vasul pe foc 5 minute.

Iei vasul de pe foc şi dregi supa cu gălbenuşurile bătute cu smântână şi puţină zeamă în care au fiert legumele. Presari verdeaţa fin tocată şi acoperi vasul pentru 5-10 minute.

 

Bors de dovlecel cu varza de Bruxelles si leustean

Bors_de_dovlecel_cu_varza_de_Bruxelles_si_leustean

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.