Bors de fasole boabe cu costita afumata

Printeaza

Bors de fasole boabe cu costita afumata din: fasole, ceapa, usturoi, costita, rosii, morcov, cimbru, sare, leustean, bors, ardei.

Ingrediente:

  • 250 g fasole nouă
  • 4-5 fire de ceapă verde
  • usturoi
  • 200 g costiţă afumată
  • 2 roşii
  • 1 morcov
  • 1 crengută de cimbru
  • sare
  • leuştean tocat
  • 1 l de borş
  • 1 ardei gras

 

Mod de preparare Bors de fasole boabe cu costita afumata:

Alegeţi fasolea, spălaţi-o, lăsaţi-o în apă rece câteva ore ca să scurtaţi timpul de fierbere.

Daţi-o în clocot, aruncaţi apa, umpleţi din nou oala cu apă rece şi fierbeţi la foc potrivit până se înmoaie bobul.

Atunci adăugaţi ceapa, ardeiul, usturoiul, morcovul şi roşiile spălate, toate curăţate şi tăiate julien.

Fierbeţi acoperit, cu sarea necesară şi o crenguţă de cimbru verde încă 20 min, apoi acriţi cu borşul fiert separat şi spumuit, aromatizaţi cu leuştean, clocotiţi 1 min şi stingeţi focul.

Tăiaţi costiţa fâşii subţiri, rumeniţi-o într-o cratiţă, fară grăsime, răsturnaţi peste fasole şi serviţi fierbinte, cu pâine proaspătă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.