Bors de fasole cu carne afumata de porc
PrinteazaBors de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, apa, fasole boabe, cartofi, fidea, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, rosii, bors de tarate, ulei, foi de dafin.
- 500 g carne afumata de porc
- 1 1/2 l apa
- 1 cana boabe de fasole alba
- 3 cartofi
- 20 g fidea
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina
- 2 rosii
- 200 ml bors de tarate
- 2 linguri ulei
- 2 foi de dafin
- sare
Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli şi o pui la înmuiat pentru 2-3 ore, după care o fierbi.
In oala pentru ciorbă, fierbi 30-40 de minute carnea tăiată în cubuleţe, îndepărtând spuma care se formează la început.
Cureţi legumele rămase, le tai în cubuleţe şi le căleşti în ulei.
Le adaugi în oala în care fierbe carnea. Pui la fiert şi cartofii curăţaţi si tăiati cuburi, completezi cu apă fierbinte şi continui fierbe¬rea la foc mediu, pentru 15 minute.
Adaugi în oală fasolea, foile de dafin, boabele de piper, fideaua, borşul prefiert şi sare după gust.
După 5 minute, stingi focul, adaugi leuşteanul tocat mărunt şi acoperi oala pentru 30 de minute, apoi o serveşti.
Bors de fasole cu carne afumata de porc
Pofta buna!