Foie Gras – Istoria, beneficiile nutriționale si contraindicatii. Istoria foie gras are origini îndepărtate, datând de mii de ani în urmă, și este asociată cu bucătăria franceză. Termenul “foie gras” provine din limba franceză și înseamnă “ficat gras”. Acest preparat culinar este celebru pentru modul în care ficatul gâștei sau raței este crescut și gătit […]
Bors de fasole cu ciolan
PrinteazaBors de fasole cu ciolan din: ciolan afumat, fasole, cartofi, morcovi, albitura, telina, ceapa, pasta de tomate, ulei si sare.
Ingrediente:
- 1 ciolan afumat
- 500 g fasole uscata
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 albitura
- 1 telina
- 1 ceapa
- 2 linguri cu pasta de tomate
- bors dupa gust
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pune afumatura la fiert in apa cu sare. Separat fierbe fasolea in apa cu sare. Curata legumele si taie-le in cubulete. Caleste ceapa in putin ulei. Cand carnea afumata s-a desprins de pe oase, tai-o cubulete si pune-o din nou in oala. Adauga ceapa calita, legumele si fasolea fiarta.
Dupa ce au fiert legumele, adauga pasta de tomate dizolvata si acreste ciorba cu bors. Lasa sa dea in cateva clocota si aromatizeaza cu verdeata tocata fin. La final poti drege cu smantana.
Bors de fasole cu ciolan
Pofta buna!
Dulceață de ardei iute și gogoșari – Rețetă delicioasă și ușor de preparat
Dulceață de ardei iute și gogoșari – Rețetă delicioasă și ușor de preparat din: gogosari, ardei iute, zahar, apa, zeama de lamaie, sare. Dulceața este o combinație intrigantă între dulce și picant, aducând o explozie de arome în bucătăria dvs. Această rețetă reprezintă o variantă modernă, iar ardeii iuți adaugă un element surprinzător și delicios. […]