Bors de fasole cu ciolan
PrinteazaO reteta de bors de fasole cu ciolan din: ciolan afumat, fasole, cartofi, morcovi, albitura, telina, ceapa, pasta de tomate, ulei si sare.
- 1 ciolan afumat
- 500 g fasole uscata
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 albitura
- 1 telina
- 1 ceapa
- 2 linguri cu pasta de tomate
- bors dupa gust
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pune afumatura la fiert in apa cu sare. Separat fierbe fasolea in apa cu sare. Curata legumele si taie-le in cubulete. Caleste ceapa in putin ulei. Cand carnea afumata s-a desprins de pe oase, tai-o cubulete si pune-o din nou in oala. Adauga ceapa calita, legumele si fasolea fiarta.
Dupa ce au fiert legumele, adauga pasta de tomate dizolvata si acreste ciorba cu bors. Lasa sa dea in cateva clocota si aromatizeaza cu verdeata tocata fin. La final poti drege cu smantana.
Bors de fasole cu ciolan
Pofta buna!