Bors cu fasole rosie
PrinteazaBors cu fasole rosie din: fasole rosie, ceapa, ardei grasi, rosii, bors, leustean verde, cimbru, sare, ulei.
- 1 cutie mare (800 g) fasole rosie fiarta
- 1 ceapa
- 2 ardei grasi
- 500 g rosii
- 500 ml bors proaspat
- 1 legatura leustean verde
- 1 crenguta cimbru
- sare
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa şi ardeii. Decojeşti roşiile, încingi uleiul în vasul pentru ciorbă şi căleşti ceapa şi ardeii.
Adaugi roşiile pasate în blender şi continui să le înăbuşi împreună timp de câteva minute, amestecând uşor.
Stingi cu 1 litru de apă şi laşi să fiarbă 10 minute. Intr-un alt vas, fierbi borşul şi îndepărtezi spuma care se formează. Scurgi în strecurătoare fasolea din conservă şi o treci prin jet de apă rece.
Adaugi în oală boabele de fasole şi, treptat, borşul prefiert, acrind astfel ciorba după preferinţă.
Sărezi şi condimentezi borşul, presari leuşteanul fin tocat, adaugi crenguţa de cimbru şi, după câteva clocote, stingi focul.
Aduci la masă porţiile după ce s-au mai răcit, însoţite de ceapă curăţată, tăiată în sferturi.
Bors cu fasole rosie
Pofta buna!
Arata bine borsul asta!