Borş de fasole uscată cu legume

Printeaza

Borş de fasole uscată cu legume din: fasole uscata, ceapa, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, apa, bors, piper, rosii, cimbru, untdelemn, patrunjel si leustean.

 

Ingrediente:

  • 250 g fasole uscata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina
  • 2 1/2 apa
  • bors, dupa gust
  • piper
  • 2 rosii sau 1/2 pahar suc de rosii
  • o crenguta de cimbru
  • 2-3 linguri untdelemn
  • cate o legatura de patrunjel si leustean

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea, o speli şi o pui de cu seară în apă călduţă, pentru a se înmuia.

A doua zi, schimbi apa şi pui oala cu fasole pe foc, să fiarbă. După câteva clocote, scurgi apa şi completezi cu apă caldă.

Cureţi zarzavatul, îl speli, îl toci mărunt şi îl căleşti în grăsime, până se înmoaie bine, apoi îl adaugi în oală.

Acoperi oala şi laşi să fiarbă la foc slab, până când boabele de fasole se înmoaie.

Adaugi roşiile curăţate şi tăiate felii sau sucul de roşii, borsul, după gust şi crenguţa de cimbru. După câteva clocote, ciorba este gata.

Presari leuştean şi pătrunjel verde tocate mărunt.

Acoperi oala, lăsând-o astfel cel puţin 5-10 minute, pentru ca verdeaţa să se înăbuşe bine şi să-şi împrăştie aromele.

 

Borş de fasole uscată cu legume

Bors_de_fasole_uscata_cu_legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.