Bors de fasole uscata cu verdeata
PrinteazaBors de fasole uscata cu verdeata din: fasole uscata, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, telina, rosii, leustean, bors, sare.
Ingrediente:
- 2 pumni de fasole uscata
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 patrunjel
- 2 cepe
- 1 telina
- 1 cutie de rosii taiate, in suc
- patrunjel
- leustean verde
- 1 cana bors
- sare
Mod de preparare:
Fasolea aleasă se spală şi se pune la înmuiat din ajun în apă rece. A doua zi, se scurge şi se pune la fiert în altă apă rece. Când dă primul clocot, se schimbă apa, înlocuindu-se cu alta fierbinte.
Se adaugă ceapa tăiată mărunt. Când fasolea este pe jumătate fiartă, se adaugă zarzava-tul dat pe râzătoare.
Sarea se pune numai când fasolea este fiartă (pieliţa ei a plesnit). Se adaugă roşiile şi se mai dă în câteva clocote. La ultimul clocot se pune şi borşul.
Se serveşte cu pătrunjel verde şi leuştean verde tocat mărunt.
Pofta buna!