Bors de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, apa, fasole boabe, cartofi, fidea, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, rosii, bors de tarate, ulei, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne afumata de porc 1 1/2 l apa 1 cana boabe de fasole alba 3 cartofi 20 g fidea 1 […]
Bors de fasole verde grasa
PrinteazaBors de fasole verde grasa din: fasole verde grasa, ceapa, ardei, rosii, patrunjel, faina, ou, smantana, apa, bors.
- 500 g fasole verde grasă
- 2 cepe
- 2 ardei graşi
- 4-5 roşii
- pătrunjel verde
- o lingură faină
- un ou
- 3 linguri smântână
- 2 l apă
- 500 ml borş
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală fasolea şi se rup păstăile în două, apoi se lasă să fiarbă în apă clocotită cu cteapa, ardeiul, pătrunjelul, tăiate mic.
Roşiile se curăţă de pieliţe şi seminţe, se taie cubuleţe şi se pun în oala cu fasole.
Se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic. Se prepară un s<os alb din untdelemn încins, făină şi stins cu apă, care se toarniă încet în borş şi se lasă să mai fiarbă.
Se drege cu ou bătiut şi cu smântână. La urmă se sărează. înainte de a o servi se acreşte cu borşul fiert.
Pofta buna!
Bors cu fasole rosie din: fasole rosie, ceapa, ardei grasi, rosii, bors, leustean verde, cimbru, sare, ulei. Ingrediente: 1 cutie mare (800 g) fasole rosie fiarta 1 ceapa 2 ardei grasi 500 g rosii 500 ml bors proaspat 1 legatura leustean verde 1 crenguta cimbru sare 2 linguri ulei Mod de preparare: Cureţi şi […]
Pofta buna!
Am facut chiar astazi o ciorba de fasole verde. Nu stiu cum este fasolea verde grasa. Cred ca este mai lata? Oricum, o sa incerc variant oferita de voi.