Bors de fasole verde cu smantana
PrinteazaBors de fasole verde cu smantana din: fasole verde (ţucără sau galbenă), morocovi, ceapa, pastarnac, telina, pătrunjel radăcină, bors, smantana, ou, sare, piper, pătrunjel verde sau leuştean.
Ingrediente:
- 1/2 kg fasole verde (ţucără sau galbenă)
- 2 morcovi potriviţi
- 2 cepe
- 1 pastarnac
- 1/2 ţelină
- 1 pătrunjel radăcină
- 1/2 l bors
- 100 g smântână proaspătă
- 1 ou
- sare
- piper
- pătrunjel verde sau leuştean
Mod de preparare:
Fasolea o cureţi de codiţă (atenţie la aţe, dacă este mai bătrână), o rupi în două, o speli şi o pui la fiert într-un litru de apă fierbinte, împreună cu o ceapă tăiată solzişori, morcovul, ţelina, păstârnacul şi pătrunjelul tăiate fideluţă.
Fierbi separat borşul, cu ceapa rămasă şi iei spuma formată. Torni peste legumele fierte şi mai laşi pentru 2-3 clocote.
La final, dregi borşul cu gălbenuşul bătut cu smântână şi serveşti, presărând în farfurie pătrunjel verde tocat fin.
Poţi acri borşul cu corcoduşe, prune verzi şi măcriş, fierte şi date printr-o sită.
Pofta buna!