Bors de fasole verde cu smantana

Printeaza

Bors de fasole verde cu smantana din: fasole verde (ţucără sau galbenă), morocovi, ceapa, pastarnac, telina, pătrunjel radăcină, bors, smantana, ou, sare, piper, pătrunjel verde sau leuştean.

 

Ingrediente:

  • 1/2 kg fasole verde (ţucără sau galbenă)
  • 2 morcovi potriviţi
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 1/2 ţelină
  • 1 pătrunjel radăcină
  • 1/2 l bors
  • 100 g smântână proaspătă
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde sau leuştean

Mod de preparare:

Fasolea o cureţi de codiţă (atenţie la aţe, dacă este mai bătrână), o rupi în două, o speli şi o pui la fiert într-un litru de apă fierbinte, împreună cu o ceapă tăiată solzişori, morcovul, ţelina, păstârnacul şi pătrunjelul tăiate fideluţă.

Fierbi separat borşul, cu ceapa rămasă şi iei spuma formată. Torni peste legumele fierte şi mai laşi pentru 2-3 clocote.

La final, dregi borşul cu gălbenuşul bătut cu smântână şi serveşti, presărând în farfurie pătrunjel verde tocat fin.

Poţi acri borşul cu corcoduşe, prune verzi şi măcriş, fierte şi date printr-o sită.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.