Bors de fasole cu verdeata

Printeaza

Bors de fasole cu verdeata din: fasole, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, bulion, rosii, sare, verdeata.

Ingrediente:Bors_de_fasole_cu_verdeata

  • 300 g fasole boabe
  • 200 g fasole verde păstăi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • o bucată ţelină
  • o rădăcină păstârnac
  • 3 roşii în bulion
  • o lingură bulion
  • 500 ml borş
  • sare
  • verdeaţă după gust

 

Mod de preparare:

Cu o seară înainte, fasolea boabe se pune la înmuiat în apă rece.

A doua zi se aruncă apa şi se pune la fiert cu apă proaspătă, de trei ori.

Se lasă pe foc până este pe jumătate fiartă şi apoi se adaugă toate rădăcinoasele tăiate mărunt. Se pune şi ceapa.

Când fasolea a fiert, se adaugă roşiile şi bulionul, se lasă să dea un clocot şi apoi se pune fasolea păstăi.

Se lasă şi fasolea la fiert, se toarnă borşul clocotit separat, se mai lasă un clocot şi se trage de pe foc.

Se potriveşte de sare şi se aduce la masă cu verdeaţă, după gust.

Bors de fasole cu verdeata

Bors_de_fasole_cu_verdeata

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Borş de sfeclă roşie

Bors de sfecla si fasole

Bors de sfecla si fasole din: sfecla, fasole, ceapa, morcov, bors, pastarnac, ulei, smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 bucăţi sfeclă roşie o cană fasole boabe fiartă o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac 500 ml borş 2 linguri ulei 2 linguri smântână sare pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa si sfecla tăiată cuburi se călesc […]

Bors de varza

Bors de fasole boabe cu costita afumata

Bors de fasole boabe cu costita afumata din: fasole, ceapa, usturoi, costita, rosii, morcov, cimbru, sare, leustean, bors, ardei. Ingrediente: 250 g fasole nouă 4-5 fire de ceapă verde usturoi 200 g costiţă afumată 2 roşii 1 morcov 1 crengută de cimbru sare leuştean tocat 1 l de borş 1 ardei gras   Mod de […]

 

Bors de hribi cu varza acra

Bors de fasole verde cu ceapa

Bors de fasole verde cu ceapa din: fasole verde, patrunjel, marar, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei, sare, untdelemn, bors. Ingrediente: 250 g fasole verde 2 legături pătrunjel 2 legături de mărar 4 cepe 2 legături ceapă verde 4 roşii 4 ardei sare undelemn borş   Mod de preparare: Se prepară ca şi borşul de cartofi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.