Bors de fasole
PrinteazaO reteta de bors de fasole din: ceapa, morcovi, telina, ulei, pastai, dovlecel, cartofi, rosii, ardei, fasole, suc de rosii, bors, stevie, loboda, patrunjel, leustean, piper si concentrat de legume.
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- 6 linguri ulei
- 200 g pastai
- 1 dovlecel
- 5 cartofi
- 2 rosii
- 2 ardei
- 800 g fasole
- 100 ml suc de rosii
- 1 l bors
- 1 legatura stevie
- 1 legatura loboda
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
- piper
- 2 linguri concentrat de legume
Mod de preparare:
Alegi fasolea si o pui la fiert într-o oală. O scurgi de 3 ori. Speli toate legumele şi le tai cubuleţe. într-o oală mare, pui uleiul şi adaugi pe rând legumele tăiate. Mai întâi ceapa, apoi morcovul, ţelina (le poţi da pe râzătoare, dacă doreşti), păstăile, dovlecelul, ardeii, cartofii şi roşiile.
Căleşti legumele timp de 15 minute la foc mic, în oala acoperită cu un capac. Când s-au înmuiat, adaugi apă fierbinte până ce oala se umple 3/4. Adaugi şi fasolea scursă şi pui oala pe foc mare, timp de 20 de minute.
Apoi adaugi sucul de roşii, dai un clocot, pui borşul, condimentezi cu piper şi concentratul de legume şi mai dai totul într-un clocot. Stingi focul şi imediat pui verdeţurile tăiate mărunt. Acoperi oala timp de 10 minute. Serveşti borşul atât cald, cât şi rece, cu ceapă verde. Este un broş bogat în vitamine şi uşor.
Bors de fasole
Pofta buna!
Sa fiebi bine fasolea :)))