Bors de gaina cu perisoare
PrinteazaBors de gaina cu perisoare din: piept de gaina, ou, orez, ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei gras, leustean, sare, piper.
Ingrediente:
- 600-700 g piept de gaina
- 1 ou
- 5 linguri orez
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 morcovi taiati julienne
- 1 telina mica rasa
- 3-4 cartofi taiati in cubulete
- 1 ardei gras taiat marunt
- 1 legatura leustean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pieptul de găină se dă prin maşina de tocat, se adaugă 1 ou, 2 linguri de orez, sare după gust, putin piper.
Legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pun la fiert în 3 l apă.
Din amestecul cu carnea tocată se formează perişoare şi se adaugă în oală.
De asemenea, adăugăm 2-3 linguri de orez atunci când perişoarele sunt aproape fierte; borş după gust (circa 700ml) şi o legătură bună de leuştean proaspăt.
Se serveşte cu smântână.
Pofta buna!