Borş cu găină de ţară
PrinteazaBorş cu găină de ţară: gaina, ceapa, morcov, ardei gras, radacina de patrunjel, radacina de telina, bors, oua, smantan, patrunjel, leustean, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 găină
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1/2 rădăcină pătrunjel
- 1/2 rădăcină ţelină
- 1 I borş
- 2 ouă
- 100 g smântână
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de leuştean
- sare
- piper
Mod de preparare Borş cu găină de ţară:
Pui găina la fiert în apă cu sare. lei spuma si laşi să fiarbă, până când carnea este aproape fiartă.
Scoţi apoi găina şi o tai bucăţele.
In apa în care a fiert găina pui legumele: ceapa şi ardeiul tocate mărunt, morcovul, rădăcina de pătrunjel şi rădăcina de ţelină date prin răzătoarea mare.
După aceea, adaugi şi bucăţile de carne de găină şi laşi să fiarbă împreună, până când legumele sunt fierte.
Borşul îl pui la fiert într-un ibric şi îl adaugi peste leuşteanul tocat.
Când fierbe, pui peste legume şi carnea. Mai pui toată zeama la fiert încă 10 minute. Potriveşti gustul de sare şi piper.
Intr-un castron amesteci smântână cu ouăle. Peste pasta obţinută pui câteva linguri de zeamă şi amesteci.
Această compoziţie o torni peste borş, după ce focul s-a oprit. Amesteci bine până se omogenizează toată zeama.
La sfârşit, presari pătrunjel proaspăt tocat.
Pofta buna!