Ciorbă Tradițională de Găină cu Tăieței din: gaina, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, taietei de casa, patrunjel verde, sare, piper, boia dulce, apa. Descoperă gustul autentic al tradiției culinare românești cu această rețetă de ciorbă de găină cu tăieței. Un preparat reconfortant și plin de savoare, această ciorbă reprezintă o combinație perfectă între […]
Borş de găină cu varza
PrinteazaBorş de găină cu varza din: ceapa, morcov, cartofi, radacina de patrunjel, varza, leustean, cimbru, ulei, sare.
Ingrediente:
- 1 gaina
- 2 cepe
- 2-3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 varza potrivita
- 1 l bors
- leustean
- cimbru
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Taie găina în bucăţi potrivite, apoi pune-o la fiert în apă cu sare.
Indepărtează spuma de câte ori este nevoie, pune o ceapă şi un morcov. Taie restul de ceapă julien, iar morcovul şi rădăcina de pătrunjel dă-le pe râzătoare şi pune-le la călit.
Când găina este aproape fiartă, scoate ceapa şi morcovul, pune zarzavatul călit şi cartofii cubuleţe.
După 30 de minute, adaugă cimbru şi varza tăiată fideluţă. Lasă să dea în câteva clocote, apoi acreşte cu bors.
Aromatizează cu leuştean tocat fin şi puţin cimbru.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rasol de gaina in sos de hrean
Rasol de gaina cu sos de hrean din: gaina, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, zahar, unt, faina, sare, hrean. Ingrediente: 1 găină sare 30 g hrean 200 g morcovi 2 telina 1 ceapă 1 varză 300 g cartofi 50 g costiţă afumată 1 lingură oţet zahăr 50 g unt 1/2 lingură făină […]
Clatite cu piept de gaina din: piept de gaina, ardei, limeta, oua, lapte, faina, sare. Ingrediente: 1 piept de găină (fiert în supă) sare 1 ardei gras 1 limetă Pentru aluat: 3 ouă 1 l lapte sau apă minerală făină cât cuprinde Mod de preparare: Bate ouăle. Adaugă 5-6 linguri de faină. Subţiază cu lapte […]
Pofta buna!