Borş de găină cu varza

Printeaza

Borş de găină cu varza din: ceapa, morcov, cartofi, radacina de patrunjel, varza, leustean, cimbru, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 1 gaina
  • 2 cepe
  • 2-3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 varza potrivita
  • 1 l bors
  • leustean
  • cimbru
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie găina în bucăţi potrivite, apoi pune-o la fiert în apă cu sare.

Inde­părtează spuma de câte ori este nevoie, pune o ceapă şi un morcov. Taie restul de ceapă julien, iar mor­covul şi rădăcina de pătrunjel dă-le pe râzătoare şi pune-le la călit.

Când găina este aproape fiartă, scoate ceapa şi morcovul, pune zarzavatul călit şi cartofii cubuleţe.

După 30 de minute, adaugă cimbru şi varza tăiată fideluţă. Lasă să dea în câteva clocote, apoi acreşte cu bors.

Aromatizează cu leuş­tean tocat fin şi puţin cimbru.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciorbă Tradițională de Găină cu Tăieței

Ciorbă Tradițională de Găină cu Tăieței din: gaina, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, taietei de casa, patrunjel verde, sare, piper, boia dulce, apa. Descoperă gustul autentic al tradiției culinare românești cu această rețetă de ciorbă de găină cu tăieței. Un preparat reconfortant și plin de savoare, această ciorbă reprezintă o combinație perfectă între […]

Rasol de gaina in sos de hrean

Rasol de gaina in sos de hrean

Rasol de gaina cu sos de hrean din: gaina, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, zahar, unt, faina, sare, hrean. Ingrediente: 1 găină sare 30 g hrean 200 g morcovi 2 telina 1 ceapă 1 varză 300 g cartofi 50 g costiţă afumată 1 lingură oţet zahăr 50 g unt 1/2 lingură făină   […]

 

Clatite cu piept de gaina

Clatite cu piept de gaina

Clatite cu piept de gaina din: piept de gaina, ardei, limeta, oua, lapte, faina, sare. Ingrediente: 1 piept de găină (fiert în supă) sare 1 ardei gras 1 limetă Pentru aluat: 3 ouă 1 l lapte sau apă minerală făină cât cuprinde   Mod de preparare: Bate ouăle. Adaugă 5-6 linguri de faină. Subţiază cu lapte […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.