Bors de gasca
PrinteazaBors de gasca din: piept de gasca, morcovi, telina, broccoli, bors, sare, piper.
- 250 g piept de gâscă fără piele, tăiat fâşii
- 1 legătură mare pătrunjel
- 1 l supă de pui
- 2 morcovi tăiaţi cuburi de 1 cm
- 2 tije ţelină tăiate cuburi de 1 cm
- 100 g bucheţele broccoli
- 250 ml borş
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie cozile mai groase ale pătrunjelului şi se leagă cu un fir subţire.
Buchetul format se pune într-o oală, iar restul de pătrunjel se lasă deoparte.
Se dă în clocot supa de pui; se adaugă morcovii şi ţelina, se micşorează focul, se acoperă oala şi se fierbe 5 min.
Se adaugă apoi fâşiile de piept de gâscă şi se fierbe foarte încet, sub capac, 5 minute.
Apoi se aduce din nou ciorba la fierbere, se pune broccoli şi se fierbe fără capac 3 minute.
Intre timp se clocoteşte borşul într-o crăticioară şi se adaugă pătrunjelul păstrat.
Se scoate din ciorbă buchetul de pătrunjel, se adaugă borşul şi pătrunjel tocat.
Se sărează şi se piperează după gust.
Ciorba se serveşte în castronele încălzite şi se ornează cu pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!