Bors de sfecla cu usturoi din: carne de vita, sfecla, morcovi, gulii, cartofi, ceapa, usturoi, sare, piper, smantana, verdeata. Ingrediente: un kg carne de vită de supă un os de vită cu măduvă o sfeclă fiartă sau coaptă 250 g morcovi 250 g gulii 250 g cartofi o ceapă înţepată cu 2 cuişoare un căţel […]
Bors de gulii cu taitei si verdeata
PrinteazaBors de gulii cu taitei si verdeata din: gulii, morcovi, ceapa, rădăcină de ţelină, ardei gras, taitei, bors, uli, sare, verdeata.
- 2-3 gulii tinere, de dimensiune medie
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de ţelină de dimensiune mijlocie
- 1 ardei gras roşu
- 50 g tăiţei
- 500 ml borş
- 30 ml ulei
- sare
- 1 legătură verdeaţă
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele, după care le tai în cubuleţe sau după preferinţă. Le pui la fiert în 2 litri de apă rece cu sare.
Când apa începe să clocotească, torni uleiul.
Când legumele sunt pe jumătate fierte, adaugi pastele făinoase şi reduci intensitatea focului.
Ai grijă să nu depăşeşti timpul de fierbere indicat pe ambalajul tăiţeilor deoarece aceştia se înmoaie prea mult, dând un aspect neplăcut ciorbei.
Separat fierbi borşul, îndepărtezi spuma care se formează şi îl adaugi în ciorbă după ce ai sărat-o după gust.
Presari verdeaţă tocată mărunt, stingi focul şi acoperi vasul cu un capac, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Bors de gulii cu taitei si verdeata
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors de primavara cu tarhon
O reteta delicioasa de bors din:gulii, morcovi, tarhon, ceapa, cartofi noi, faina si oua. Ingrediente: 2-3 gulii 1 legătură morcovi noi 2-3 fire ceapă 300 g cartofi noi 60-100 g făină 1-2 ouă tarhon Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli, le tai mărunt şi le pui 1 la fiert în apă cu sare. […]
Pofta buna!
Imi place borsul asta, desi nu am mai facut niciodata