Bors gustos de hribi
PrinteazaBors gustos de hribi din: hribi, cartofi, morcovi, pastarnac, ceapa, ardei, rosii, patrunjel, bors acru, fidea, sare.
- 600 g hribi
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 1 ardei capia
- 1 ardei gras
- 2 roşii
- 1 legătură pătrunjel
- 200 ml borş acru de putină
- fidea
- sare
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă toate legumele; se pune zarzavatul curăţat într-o oală cu apă şi sare şi se lasă la fiert.
Se aleg hribii, se curăţă, se taie felii şi se adaugă în oală, urmaţi de cartofii tăiaţi cubuleţe.
Se lasă să fiarbă totul câteva minute, apoi se adaugă borşul acru de putină şi se continuă fierberea.
Se adaugă apoi fidea în borş şi se lasă să mai fiarbă totul timp de 4-5 min. Spre final se presară deasupra pătrunjel verde tocat mărunt.
Pofta buna!