Bors gustos de fasole
PrinteazaBors gustos de fasole din: fasole boabe, morcov, patrunjel, pastarnac, ceapa, cimbru, leustean, untdelemn, apa, bors, sare.
- 500 g fasole boabe
- un morcov
- un pătrunjel
- un păstârnac
- o ceapă
- cimbru
- leuştean
- 2 linguri untdelemn
- 2 l apă
- 2 ceşti borş
- sare
Mod de preparare:
Se alege fasolea, se spală şi se pune în apă călduţă cu 12 ore înainte de a fi pregătită. Apoi se aruncă apa asta şi se pune la fiert cu altă apă fierbinte, într-o oală; după cinci minute se aruncă şi apa asta şi se completează cu altă apă fierbinte, până la 2 l.
Se lasă să fiarbă. Se curăţă, se spală şi se dau prin râzătoare legumele; ceapa se taie mărunt. Când fasolea este aproape fiartă se pun legumele şi se mai lasă să fiarbă o jumătate de oră. Borşul se pune cu cimbru să se încălzească bine, şi se strecoară în oala cu fasole.
Se adaugă la urmă leuşteanul. Borşul de fasole poate fi amestecat şi cu un sos din roşii.
Pofta buna!
Aceasta retete de bors de fasole o fac si eu, cu exceptia ca eu nu pun cimbru.
Va ofer si eu o reteta de bors de fasole.
Se alege fasolea, se spala si se pune in apa calda pana a doua zi. Se pune intr-o oala apa si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga fasolea si cand incepe sa clocoteasca se aduna spuma si se continua fierberea.. Se spala zarzavatul, se curata si se taie marunt sau se da pe razatoarea mare. Cand fasolea a inceput sa se inmoaie, se adauga zarzavatul si legumele. Se pune sare dupa gust, apoi borsul fiert si spumat separat. Se spala leusteanul se toaca marunt si se pune in oala, impreuna cu tarhonul si cu bulionul. Se lasa pe foc sa fiarba cateva clocote.