Bors de casa cu legume din: praz, ceapa, mazare, cartofi, morcovi, ardei, bors, sare. Ingrediente: un fir praz o ceapă 100 g mazăre congelată 3 cartofi 2 morcovi un ardei gras 3 linguri ulei 500 ml borş sare Mod de preparare: In ulei, se pun la călit prazul şi ceapa tăiate cât mai mărunt. […]
Bors gustos de legume
PrinteazaBors gustos de legume din: fasole verde, dovlecel, rosii, cartofi, telina, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, bors, orez, leustean, marar, ulei, ulei, sare, piper.
- 1/2 kg fasole verde
- 1 dovlecel
- 3-4 roşii
- 2 ardei
- 3 cartofi
- 1 ţelină
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 cană borş
- 1 lingură de orez
- 1 legătură leuştean
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1 lingură de ulei
- sare
- boabe de piper
Mod de preparare:
Zarzavaturile se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mare.
Cartofii şi dovlecelul se curăţă şi se taie cubuleţe, fasolea se spală şi se rupe bucăţele, ardeii se taie mărunt.
Se pun la fiert în 3 l de apă cu sare, împreună cu orezul.
După ce s-au fiert, se adaugă roşiile tăiate felii subţiri, borşul, uleiul, şarea şi se lasă să mai dea in clocot.
Se stinge focul şi se adaugă verdeaţa fin tocată şi boabele de piper.
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors de casa cu legume
Pofta buna!
O nebunie este borsul asta