Istorie, Ingrediente și Rețete. Aperol este un lichior italian aperitiv, cunoscut pentru gustul său ușor amărui și culoarea portocalie vibrantă. A devenit celebru în special pentru cocktailul Aperol Spritz, o băutură extrem de populară în Italia și în întreaga lume. Aperolul este făcut dintr-o combinație secretă de ingrediente, dar […]
Bors gustos de perisoare
PrinteazaBors gustos de perisoare din: carne tocata, orez, ceapa, telina, morcovi, patrunjel, ardei gras, bors, patrunjel, leustean, smantana, sare si piper.
Ingrediente:
- 300 g carne tocata amestec porc zi vita
- 100 g orez
- o ceapa mare
- o telina
- doi morcovi
- o radacina patrunjel
- un ardei gras
- bors dupa gust
- patrunjel si leustean verde
- smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bors gustos de perisoare: Căleşte ceapa tocată mărunt. Opreşte jumătate din cantitate, iar peste cealaltă adaugă morcovii, ţelina şi albitura, tăiate foarte mărunt sau date pe râzătoare.
Ardeii îi tai cubuleţe. Fierbe legumele în doi litri de apă cu sare, timp de jumătate de oră.
Fierbe orezul câteva minute, amestecă-l în carnea tocată, adaugă restul de ceapă, pătrunjel verde tocat şi un ou crud. Condimentează cu sare şi piper, amestecă bine şi modelează perişoarele.
Fierbe perişoarele în ciorbă 20 de minute, apoi adaugă borş deshidratat, după gust, şi mai dă câteva clocote.
După ce ai stins focul, drege borşul cu un ou bătut cu smântână şi presară leuştean tocat.
Pofta buna!
carne de miel, rosii, ceapa, ulei, busuioc, frunze de telina, usturoi, fulgi de chili, parmezan. O delicatesa, plina de arome, usor de preparat. timp de preparare 45 minute, timp de gatire 20 minute, 3-4 portii Carnea de miel: este o sursa bogata de proteine: 100 grame de carne asigura […]