Ciorba de peste (Bors de peste) din: peste, ceapa, orez, leustean, sare, bors, piper. Ingrediente: circa 1 kg peşte (uzual, crap) 2 cepe 2 linguri orez leuştean sare 1 l borş piper Mod de preparare: Se pun la fiert 2 I apă şi 1 litru de borş. Când încep să fiarbă, se adaugă ceapa […]
Bors gustos de peste (crap)
PrinteazaBors gustos de peste din: crap, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, orez, patrunjel, marar, leustean, apa, bors, sare.
- 1 kg crap
- un morcov
- un pătrunjel
- un păstărnac
- o jumătate ţelină
- o ceapă
- o lingură orez
- pătrunjel şi mărar verde
- 2 crenguţe leuştean
- 1 l apă
- 1 l borş
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă bine peştele de solzi, apoi se scot intestinele, se îndepărtează aripile şi se spală.
Se taie bucăţi. De la baza capului se scoate osul pătrat, care amărăşte.
Se pune apa într-o oală să fiarbă şi, când dă în clocot, se pun legumele curăţate, spălate şi tăiate mărunt.
Când legumele sunt fierte se pune orezul; se lasă să fiarbă 10 minute.
Apoi se pun bucăţile de peşte şi se lasă să fiarbă 15 minute.
Se adaugă borşul cald, se potriveşte de acru şi se pune sare.
Se adaugă leuşteanul şi se lasă să dea câteva clocote şi apoi se scoate.
Se adaugă mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt.
Se serveşte cald sau rece.
Pofta buna!
Bors de peste asortat din: biban, crap, somn, morcovi, cartofi, ceapa, patrunjel, concentrat de legume, dafin, bors. Ingrediente: 300 g biban 300 g crap 300 g somn 3 morcovi 2 cartofi 2 cepe 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură concentrat de legume deshidratate 1 frunză de dafin 1 I borş […]
Bors de peste moldovenesc din: peste mic, capete de crap, cozi de crap, crap, stiuca sau salau, morcovi, ceapa, cartofi, ardei, rosii, otet sau bors, leustean, sare. Ingrediente: 1/2 kg peşte mic, proaspăt 2 capete de crap 2 cozi de crap 1 kg crap, ştiucă sau şalău 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 ardei gras […]
Pofta buna!