Bors gustos de stevie

Printeaza

Bors gustos de stevie din: stevie, ceapa, ulei, bors, orez, leustean, patrunjel, sare.

tevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae, originară din America de Sud.

Este cultivată pentru frunzele sale dulci, care conțin compuși numiți steviozide, care sunt de aproximativ 150-300 de ori mai dulci decât zaharul obișnuit.

Stevia este o alternativă populară la zahărul rafinat și îndulcitorii artificiali, deoarece are un conținut scăzut de calorii și este considerată o opțiune mai sănătoasă pentru persoanele care încearcă să evite consumul excesiv de zahăr.

Deși stevia este considerată în general sigură pentru consum, unele persoane pot avea reacții alergice la compușii din frunzele de stevie.

De asemenea, este important să țineți cont de cantitatea de stevia consumată, deoarece în exces poate avea un gust amar și poate interfera cu absorbția altor nutrienți din alimente.

 

 

Ingrediente:

  • 10 legături de ştevie
  • 2 cepe
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cană de borş
  • 1 lingură de orez
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Ştevia se spală în mai multe ape, se taie mă­runt şi se pune la fiert în 3 l de apă cu sare, îm­preună cu cepele tăiate mărunt şi cu orezul spă­lat.

După ce au fiert, se adaugă borşul şi uleiul şi se mai lasă să dea într-un clocot.

La sfârşit se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi se potriveşte de sare.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.