Bors cu hribi, hrean si piept de porc
PrinteazaBors cu hribi, hrean si piept de porc din: piept de porc afumat, cartofi, hribi uscati, ceapa, smântână, hrean, ulei, dafin, bors, usturoi, sare, oua, carnati.
Ingrediente:
- 300 g piept de porc afumat
- 6 cartofi
- 2-3 hribi uscaţi
- o ceapă
- 4 linguri smântână
- 2 linguri hrean ras
- o lingură ulei
- 2 foi dafin
- 6 boabe piper
- 700 ml borş
- 4 căţei usturoi
- sare
Pentru servit:
- ouă fierte tari
- cârnati
Mod de preparare:
Pieptul afumât se pune întreg la fiert, 10 minute, acoperit de apă.
Se adaugă cartofii tăiati cuburi, hribii, foile de dafin, piperul, usturoiul feliat. Se lasă 30 de minute pe foc.
Se scoate pigptul afumat, se lasă să se răcorească, se taie cuburi si se readaugă în oală.
Când au fiert cartofii, se pun ceapa tocată srcălită în puţin ulei si borşul fiert separat.
Se mai lasă la fiert 10 minute, se fi adaugă smântână si hreanul, se verifică gusţul de sare şi se serveşte cu sferturi de ou fiert şi cârnati prăjiţi.
Bors cu hribi, hrean si piept de porc
Pofta buna!