Bors de hribi
PrinteazaBors de hribi din: hribi, morcovi, cartofi, pastarnac, ceapa, ardei, rosie, patrunjel, bros, smantana, sare.
Ingrediente:
- 500 g hribi uscati
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 1 ardei capia
- 1 ardei gras
- 1 roşie
- 1 legătură pătrunjel
- borş acru de putină
- 100 ml smântână groasă
- sare
Mod de preparare:
Cureţi zarzavatul, îl speli, îl aşezi într-o oală cu apă şi sare şi laşi să fiarbă. Iei hribii şi îi pui la fiert în oala cu zarzavat. Adaugi şi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe.
Laşi să fiarbă câteva minute, apoi adaugi borşul acru de putină (după gustul fiecăruia), continuând fierberea.
Când toate legumele sunt bine fierte, iei într-un bol un polonic de zeamă şi amesteci cu smântâna, omogenizând bine, apoi torni totul peste borşul de hribi.
Laşi să dea un clocot, iar la sfârşit presari pătrunjel tocat mărunt, apoi poţi servi borşul.
Bors de hribi
Pofta buna!
Foarte bun borsulde hribi