Bors de hribi

Printeaza

Bors de hribi din: hribi, morcovi, cartofi, pastarnac, ceapa, ardei, rosie, patrunjel, bros, smantana, sare.

Ingrediente:

  • 500 g hribi uscati
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras
  • 1 roşie
  • 1 legătură pătrunjel
  • borş acru de putină
  • 100 ml smântână groasă
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi zarzavatul, îl speli, îl aşezi într-o oală cu apă şi sare şi laşi să fiarbă. Iei hribii şi îi pui la fiert în oala cu zarzavat. Adaugi şi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe.

Laşi să fiarbă câteva minute, apoi adaugi borşul acru de putină (după gustul fiecăruia), continuând fierberea.

Când toate legumele sunt bine fierte, iei într-un bol un polonic de zeamă şi amesteci cu smântâna, omogenizând bine, apoi torni totul peste borşul de hribi.

Laşi să dea un clocot, iar la sfârşit presari pătrunjel tocat mărunt, apoi poţi servi borşul.

Bors de hribi

Bors_de_hribi

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun borsulde hribi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.