Ciorba de miel cu smantana din: miel, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa verde, usturoi verde, condiment, bors, oua, orez, smantana, sare, piper, loboda, leustean. Ingrediente: capul, coada si coasele mielului 2 morcovi 1 telina 1 radacina de patrunjel 2 legaturi ceapa verde cateva fire de usturoi verde 1 lingura condiment din legume uscate 1 […]
Borș de ied
PrinteazaBorș de ied din: carne de ied, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, patrunjel verde, leustean, orez, galbenusuri, smantana, untura, sare, bors.
Ingrediente:
- 1 kg carne de ied
- 2-3 cepe
- 2 morcovi
- ½ rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină mijlocie
- 1 legătură pătrunjel verde
- leuștean după gust
- 50 g orez
- 3-4 gălbenușuri
- 200 g smântână
- 1 lingură untură
- sare
- borș
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în bucăți și o pui la fiert în apă rece, până dă în clocot.
Speli legumele curățate, le tai mărunt și le călești în untură, până se înmoaie.
Adaugi apa clocotită și carnea și continui fierberea pentru 15-20 de minute. Adaugi orezul spălat și fierbi încă 10 minute.
Acrești ciorba cu borș și o sărezi, după gust. Stingi focul și dregi borșul cu smântâna amestecată cu gălbenușurile.
La sfârșit, presari pătrunjel și leuștean tocat mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de miel cu smantana si loboda
Bors de ied cu legume
Bors de ied cu legume din: carne de ied, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza, bulion, ceapa, telina, cartofi, ardei, bors, sare. Ingrediente: 1 kg carne de ied cu os (gât, coaste) 4 morcovi noi măricei 1 rădăcină de pătrunjel rădăcină medie de păstârnac 1/3 varză nouă 1 linguri bulion 1 ceapă mică 6 fire ceapă verde […]
Ciorba din cap de miel
Ciorba din cap de miel din: cap de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, leurda, orez, smantana, sare, otet. Ingrediente: 1 cap de miel bine curăţat 3-4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelina 2 legături ceapă verde 1 legătură leurdă sau 2-3 fire usturoi verde 50 g orez 2 gălbenuşuri 200 g smântână sare […]
Pofta buna!