Bors de iepure cu smantana
PrinteazaBors de iepure cu smantana din: carne de iepure, pastarnac, ceapa, smantana, morcovi, bors, faina, patrunjel, leustean, sare, dafin, cuisoare, otet.
Ingrediente:
- 1 kg carne de iepure
- 100 g păstârnac
- 150 g ceapă
- 80 g smântână
- 100 g morcovi
- 1 I borş
- 40 g făină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 legătură leuştean
- sare
- foi de dafin
- cuişoare
- otet
Mod de preparare:
Cureţi carnea de vine şi de pieliţe. Apoi o speli bine şi o opăreşti, după care o iaşi la marinat timp de 10 ore în oţet.
Pui sare, foi de dafin şi cuişoare.
Scoţi carnea, o scurgi bine, o ştergi şi o pui la fiert în 1,5 I de apă rece cu sare.
Când carnea este aproape fiartă, pui ceapa tăiată fideluţă, păstârnacul, morcovii, rădăcina de pătrunjel, toate tocate mărunt.
Pui smântână într-un castron şi o amesteci foarte bine cu făina.
Când carnea a fiert, torni borşul fiert separat, smântână, apoi potriveşti gustul cu sare şi piper.
Pui la fiert timp de 10 minute, cu focul mic.
După ce opreşti focul, presari leuşteanul tocat mărunt.
Pofta buna!