Bors de legume si smantana din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza, fasole verde, dovlecel, rosii, ardei, bors, smantana, ou, verdeata, apa, sare. Ingrediente: 2 cartofi o telină o ceapă 2 morciovi un pătrunjel un păstărnac un sfert varză o mână de fasole verde un dovlecel tânăr 3-4 roşii 2-3 ardei graşi 500 ml […]
Bors de legume cu bulion
PrinteazaBors de legume cu bulion din: cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, varza, bors, bulion, verdeata ulei, sare.
- 300 g cartofi
- 2 cepe (2 fire de praz)
- 60 g morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 telină
- 1/4 varză mică
- 1/2 l borş
- 50 g bulion (1 pahar suc de roşii)
- 2-3 linguri de verdeaţă tocate mărunt
- 50 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Zarzavaturile se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mare.
Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă într-un vas cu ulei şi puţină apă.
Apoi se adaugă zarzavatul şi se înăbuşă 10-20 de minute, se mai adaugă apă şi se lasă la fiert.
Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe mici, sare, iar când toate sunt fierte bulionul, borşul şi se mai dă în 2-3 clocote.
La sfârşit, se ia spuma şi se adaugă verdeaţa fin tocată.
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors de legume si smantana
Pofta buna!