Borș de Pui cu Tăiței de Casă din: pui, apa, ceapa, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ardei gras, bors, sare, piper, patrunjel, faina, oua. Borșul de pui cu tăiței de casă este o supă tradițională românească, care combină savoarea simplă a puiului cu bogăția tăițeilor făcuți în casă și aciditatea distinctă a borșului. Această rețetă […]
Bors de legume cu cas
PrinteazaBors de legume cu cas din: varza, cartofi, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, ulei de masline, leustean sau patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 1/2 varză mică
- 4 cartofi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1/2 ţelină mică
- 1 ardei gras
- 500 ml borş
- 2 linguri ulei de măsline
- 200 g caş de oaie
- 1 lingură bulion de tomate
- 1 legătură leuştean sau pătrunjel verde
- sare
- piper
- ardei iute pentru servit
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le speli şi le tai astfel: morcovii, ţelina şi ceapa în cubuleţe, ardeiul mărunt, cartofii în cuburi mai mari, iar varza fideluţă.
Le căleşti puţin în ulei, la foc mic, apoi stingi cu 2 litri de apă fierbinte şi continui fierberea pentru încă 20 de minute, la foc mic, până când legumele se înmoaie bine.
Intr-un alt vas fierbi borşul şi îndepărtezi spuma care se formează.
Torni borşul în oală, peste supa cu legume fierte, adaugi bulionul diluat cu puţină apă, sărezi şi condimentezi după gust şi laşi să mai dea în câteva clocote. Stingi focul şi presari caşul ras.
Aduci la masă porţiile presărate cu leuştean verde tocat fin, alături de ardei iute.
Bors de legume cu cas
Pofta buna!
Cum să Prepari Ciorbă de Miel cu Borș și Legume – Rețetă Tradițională Românească
Cum să Prepari Ciorbă de Miel cu Borș și Legume – Rețetă Tradițională Românească din: carne de miel, apa, bors, patrunjel, pastarnac, ceapa, ardei, rosii, leustean, sare, piper, boia, dafin, ulei. Combinația de miel, legume proaspete și borș acru creează un echilibru de gusturi ce aduce aminte de autenticitatea bucătăriei românești tradiționale. Această rețetă îți […]