Bors de legume, delicios si usor de preparat

Printeaza

Bors de legume, delicios si usor de preparat din: ceapa, cartofi, morcov, telina, radacina de patrunjel si de pastarnac, ardei grasi, mazare, dovlecel, fasole, rosiibors, untdelemn, oua, leustean, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 ceapă mare
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • câte 1 rădăcină mică de pătrunjel și de păstârnac
  • 2 ardei grași diferit colorați
  • 1 ceșcuţă mazăre
  • 1 dovlecel
  • 250 g fasole păstăi
  • 5 roșii
  • 1 l borș proaspăt
  • 3 linguri untdelemn
  • 2 ouă
  • 1 legătură leuștean
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureți legumele, le speli bine și le tai mărunt sau cubuleţe, după caz.

Într-o oală de cel puțin 4 litri, în 2 ½ litri de apă pui la  fiert legumele, mai puțin dovleceii, cartofii și roșiile, împreună cu uleiul.

După 10 minute adaugi cartofii și dovleceii, iar după alte 10 minute, roșiile decojite, tăiate mărunt.

După ce legumele au  fiert, adaugi borșul, în prealabil fiert.

Lasa alte 5 minute de  fierbere, torni ouăle bătute, lași să mai fiarbă un minut, stingi focul, presari leușteanul tăiat mărunt și acoperi oala cu un capac.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Bors de legume cu albitura

Bors de legume cu albitura din: ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, cartofi, bors. Ingrediente: o ceapă 2 morcovi o rădăcină pătrunjel o rădăcină păstârnac o felie rădăcină telină 2-3 cartofi 500 ml borş verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Intr-o oală cu doi litri de apă se pun la fiert ceapa, morcovii, pătrunjelul, […]

 

Bors aromat de legume

Bors aromat de legume din: ceapa, morcov, pastarnac, dovlecel, fasole, rosii, bors. Ingrediente: o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac un dovlecel 150 g fasole păstăi 3 roşii o conservă mică fasole boabe gata fiartă 500 ml borş sare   Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa, morcovul şi rădăcina de păstârnac, toate tăiate […]

 

Bors de casa cu legume

Bors de casa cu legume din: praz, ceapa, mazare, cartofi, morcovi, ardei, bors, sare. Ingrediente: un fir praz o ceapă 100 g mazăre congelată 3 cartofi 2 morcovi un ardei gras 3 linguri ulei 500 ml borş sare   Mod de preparare: In ulei, se pun la călit prazul şi ceapa tăiate cât mai mărunt. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.