Bors cu legume si iaurt
PrinteazaBors cu legume si iaurt din: cartofi, morcov, varză, rădăcină păstârnac, rădăcină pătrunjel, rădăcină de ţelină, dovlecel, ardei gras roşu, roşie, orez, borş, iaurt, sare.
Ingrediente:
- 1 cartof
- 1 morcov
- 1/4 căpăţână varză
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină de ţelină foarte mică sau 25 g dintr-o rădăcină mare
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras roşu
- 1 roşie
- 1 lingură orez
- 100 ml borş
- 1 pahar mic cu iaurt
- sare
Mod de preparare:
Cureţi toate legumele şi le tai pe lung sau cuburi. Le pui să fiarbă cu apă într-un vas cu capac.
După ce legumele au fiert pe jumătate, pui şi orezul să fiarbă.
Intre timp, clocoteşti borşul şi tai roşia, iar după ce a fiert şi orezul, pui borşul, roşia şi laşi să fiarbă încă 10 minute.
Stingi focul, torni iaurtul şi amesteci.
Pofta buna!