Bors de legume si smantana
PrinteazaBors de legume si smantana din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza, fasole verde, dovlecel, rosii, ardei, bors, smantana, ou, verdeata, apa, sare.
- 2 cartofi
- o telină
- o ceapă
- 2 morciovi
- un pătrunjel
- un păstărnac
- un sfert varză
- o mână de fasole verde
- un dovlecel tânăr
- 3-4 roşii
- 2-3 ardei graşi
- 500 ml borş
- 3-4 linguri smântână
- un ou
- verdeaţă
- 1,5 l apă
- sare
Mod de preparare:
Se spală, se curăţă tot zarzavatul; se dă prin răzătoarea mare morcovul, pătrunjelul, ţelina; celelalte legume se taie mic. Se fierb toate în 1,5 l apă clocotită cu puţină sare, acoperite cu un capac.
Dovlecelul şi cartofii se pun mai târziu pentru că fierb repede, iar roşiile se curăţă de pieliţe şi de seminţe. La urmă se adaugă verdeaţa spălată şi tăiată (o legătură de mărar şi una de pătrunjel verde).
Când este aproape gata se adaugă borşul fiert şi se drege cu smâmtână bătută cu ou. în acest borş se pot adăuga şi perişoare de carne.
Pofta buna!
Borsul de legume cu smantana este o reteta simpla si rapida. Este o idee practica atunci cand ramai in pana de retete de ciorbe. O sa pregatesc si variant voastra.