Bors de loboda cu legume din: loboda, ceapa, morcovi, telina, ulei, bors, sare, piper. Loboda are frunze verzi, lanceolate sau ovale, cu nervuri proeminente și margine ușor ondulată. Aceste frunze pot fi consumate crude în salate sau gătite ca legume. Loboda are un gust ușor amărui, iar frunzele mai tinere sunt de obicei mai delicate […]
Bors cu legume – usor de preparat
PrinteazaBors cu legume din: cartofi, ardei, morcovi, pastarnac, patrunjel, sfecle rosii, telina, patrunjel, suc de rosii, bors, sare, piper.
- 6 cartofi
- 4 ardei graşi
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de păstârnac
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 sfecle roşii mai mici
- 1 ţelină
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ceapă
- suc de roşii
- 250 ml borş acru de putină
- fidea
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, morcovii, rădăcinile de păstârnac, pătrunjel, ţelină şi sfeclă; se spală şi se toacă potrivit.
Ardeii graşi se curăţă de cotoare şi seminţe şi se îndepărtează toate pieliţele albe.
Intr-o oală se pune foarte puţin ulei, se adaugă ceapa, se lasă câteva minute până se înmoaie, apoi se adaugă restul legumelor şi pătrunjelul tocat mărunt.
Se acoperă cu apă, se condimentează şi se Iasă să fiarbă.
După ce au fiert legumele, se adaugă în supă borşul acru şi sucul de roşii şi se lasă să mai dea câteva clocote.
Spre final se adaugă în borş fideaua, lăsând pe foc câteva minute, să fiarbă.
Borşul de legume se serveşte cald.
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors cu perisoare si legume
Bors cu perisoare si legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi, pesmet, ou, paste, fasole, rosii, bors. Ingrediente: 500 g carne tocată de viţel o ceapă mică 2 căţei usturoi 75 g pesmet un ou 100 g paste 1/2 legătură mărar un morcov 200 g fasole păstăi congelată 4-5 roşii mici 2 cuburi concentrat de […]
Pofta buna!