Bors de loboda (sau de stevie)
PrinteazaBors de loboda (sau de stevie) din: loboda, ceapa verde, orez, fidea, spaghete, leustean, marar, patrunje, ou, smantana, bors.
- 5-6 legături de lobodă roşie
- 6-7 fire die ceapă verde
- o lingură orez
- o mână de fidea sau 5-6 fire de spaghete rupte mic
- leuştean
- mărar
- pătrunjel verde
- un ou
- smântână
- 750 ml borş
Mod de preparare:
Se spală bine zarzavatul; se spală în trei-patru ape orezul; se pune la fiert un litru de apă. Când începoe să fiarbă se adaugă ceapa tocată, orezul şi pastele făinoase.
Apoi se pun loboda şi verdeaţa tăiate şi se fierb încă puţin. Când au fiert se adaugă leuşteanul şi borşul, fiert în prrealabil.
Se serveşte cald sau rece.
Pofta buna!
In copilarie, mama facea de ciorba de loboda sau de stevie. Tin minte ca-mi placea. Chiar o sa incerc aceasta reteta.