Bors de loboda

Printeaza

Bors de loboda din: loboda, apa, bors, morcov, patrunjel, ceapa, sare, orez, unt, marar, patrunjel, leustean, ceapa verde, galbenusuri, smantana.

Ingrediente:

  • 5 legături lobodă
  • 1 1 apă
  • 2 ceşti borş
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 2 cepe
  • sare
  • 50 gr orez sau 2 cartofi
  • 125 g unt
  • mărar
  • pătrunjel
  • leuştean
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g sman­tană

Mod de preparare:

Punem apă cu sare la fiert. Curăţăm zarzavatul, îl radem şi îl punem în apă clocotită, lăsîndu-1 să fiarbă. Alegem lobodă roşie sau albă, după gust, şi o tăiem în şuviţe lunguieţe.

Fierbem separat borşul cu ceapă. Cînd zarzavatul este aproape gata, adăugăm orezul sau doi cartofi tineri.

Luăm spuma la borş, scoatem ceapa şi îl strecurării în oala cu zarzavat, treptat, gustand dacă zeama este destul de acră.

După ce dă un clocot, adăugăm loboda spălată, tăiată şi înăbuşită în unt fierbinte. Lăsăm să dea cîteva clo­cote.

Adăugăm o crenguţă de leuştean pe care, după ce a dat cîteva clocote, o scoatem din borş. Gustăm şi potrivim sa­rea şi gustul

. Cînd este gata, punem o bucată de unt şi vînturăm borşul, trăgand oala pe colţul maşinii, ca loboda să nu-şi piardă culoarea.

Inainte de a da borşul la masă, îl dre­gem cu gălbenuşuri şi cu smantană, ames­tecate bine

. Presărăm mărar şi pătrunjel verde. Vara putem tăia codiţe fine de ceapă verde, pe care le punem în fun­dul castronului, ca să dea gust, apoi tur­năm deasupra borşul.

Dacă este preparat cu ulei, putem servi borşul rece.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.