Bors cu mazare si paste

Printeaza

Bors cu mazare si paste din: mazare, telina, boabe de porumb, cartofi, morcovi, rosii, ardei, ceapa, sare, piper, bors, paste, ulei si leustean.

Ingrediente:

  • 300 g mazare
  • o telina
  • 200 g boabe de porumb
  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • 500 g rosii
  • 2 ardei
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • bors dupa gust
  • 50 g paste
  • 4 linguri ulei
  • o legatura leustean

 

Mod de preparare:

Se pregatesc legumele, se curata, se spala si apoi se pun sa fiarba in 5 l de apa, cu un praf de sare si uleiul de masline.

Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Separat, se oparesc rosiile, se curata de pielite si apoi se paseaza.

Mazarea si porumbul se scot din borcan sau conserva si se trec printr-un jet de apa rece.

Dupa ce au fiert legumele, se scot in sita. Ceapa se arunca, morcovii se taie rondele, iar celelelte legume se paseaza cu blenderul.

Piureul de legume se amesteca cu rosiile si cu mazare, apoi se lasa la foc mic. Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor e pe pachet, apoi se pun in ciorba.

La sfarsit se condimenteaza cu sare, piper si bors dpa gust. Se mai lasa cateva minute sa sclocoteasca. Se serveste ornata cu lesutean.

 

Bors cu mazare si paste

Bors_cu_mazare_si_paste

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Buna ideea, o sa incerc si eu borsul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.