Borş cu mere şi legume

Printeaza

O reteta delicioasa de bors cu mere si legume din: mere, morcov, telina, cartof, ceapa, sfecla rosie, orez, ulei de masline, bors, verdeata si sare.

Ingrediente:Borş cu mere şi legume

  • 3 mere (450 g)
  • 1 morcov (50 g)
  • 1 telină mică (80 g)
  • 1 cartof (100 g)
  • 1 ceapă
  • 1 sfeclă roşie mijlocie
  • 2 linguri orez
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ l borş proaspăt
  • 1 legătură verdeată
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţati şi spălaţi morcovul, telina, cartoful şi ceapa. Tăiaţi telina în bastonaşe subtiri, morcovul în cubulete de 1 cm, cartofii în cuburi mari şi ceapa mărunt.

Curăţaţi sfecla de coajă şi o tăiaţi în cuburi. Înăbuşiţi legumele cu uleiul şi apă, apoi stingeţi cu 1,5 litri apă fierbinte.

Alegeţi şi spălaţi orezul. Decojiţi merele şi le îndepărtaţi caseta semintelor, apoi le tăiaţi după preferintă, în felioare sau cuburi.

După ce legumele au fiert timp de 5 minute, puneţi orezul şi merele. Acoperiţi oala parţial, cu un capac şi fierbeţi legumele împreună cu orezul, pentru încă 10 minute.

Adăugaţi borşul fiert în prealabil şi lăsaţi să dea în 2 – 3 clocote. Săraţi ciorba, stingi focul şi presăraţi verdeaţa tocată fin.

Borş cu mere şi legume

Borş cu mere şi legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.