Borş cu mere şi legume
PrinteazaO reteta delicioasa de bors cu mere si legume din: mere, morcov, telina, cartof, ceapa, sfecla rosie, orez, ulei de masline, bors, verdeata si sare.
- 3 mere (450 g)
- 1 morcov (50 g)
- 1 telină mică (80 g)
- 1 cartof (100 g)
- 1 ceapă
- 1 sfeclă roşie mijlocie
- 2 linguri orez
- 1 lingură ulei de măsline
- ½ l borş proaspăt
- 1 legătură verdeată
- sare
Mod de preparare:
Curăţati şi spălaţi morcovul, telina, cartoful şi ceapa. Tăiaţi telina în bastonaşe subtiri, morcovul în cubulete de 1 cm, cartofii în cuburi mari şi ceapa mărunt.
Curăţaţi sfecla de coajă şi o tăiaţi în cuburi. Înăbuşiţi legumele cu uleiul şi apă, apoi stingeţi cu 1,5 litri apă fierbinte.
Alegeţi şi spălaţi orezul. Decojiţi merele şi le îndepărtaţi caseta semintelor, apoi le tăiaţi după preferintă, în felioare sau cuburi.
După ce legumele au fiert timp de 5 minute, puneţi orezul şi merele. Acoperiţi oala parţial, cu un capac şi fierbeţi legumele împreună cu orezul, pentru încă 10 minute.
Adăugaţi borşul fiert în prealabil şi lăsaţi să dea în 2 – 3 clocote. Săraţi ciorba, stingi focul şi presăraţi verdeaţa tocată fin.
Borş cu mere şi legume
Pofta buna!