Bors de miel cu loboda si stevie
PrinteazaBors de miel cu loboda si stevie din: carne de miel, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei gras, ardei iute, zahar, stevie, loboda rosie, leustean, bors, orez, rosii in bulion si oua.
- 800 g carne de miel pentru bors
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 pastarnac
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 1/2 lingurita zahar
- 3 legaturi stevie
- 3 legaturi loboda rosie
- 3 legaturi leustean
- bors dupa gust
- 1 lingura orez
- 1 cutie rosii in bulion
- 2 oua (optional)
Mod de preparare:
Porţionezi carnea, o speli şi o pui la fiert în apă rece. După câteva clocote, arunci apa, speli oala şi cureţi carnea de spumă, după care o pui din nou la fiert în apă rece cu jumătate de linguriţă de zahăr.
Când începe să clocotească, adaugi ceapa tocată mărunt şi ardeiul tocat, rădăcinoasele date pe râzătoare şi le laşi la fiert până ce carnea este aproape fiartă.
Adaugi orezul şi după 10 minute pui roşiile, ştevia şi loboda tăiate.
După ce legumele s-au fiert, adaugi borsul, după gust şi leuşteanul. După ce stingi focul, poţi să baţi ouăle şi să le pui în borş.
Va avea un gust aparte. Serveşti borşul cu un ardei iute alături.
Bors de miel cu loboda si stevie
Pofta buna!
Ciorba ramana de mare efect