Bors de miel cu lobodă
PrinteazaO reteta de bors de miel din: carne de miel morcov, pastarnac, telina, cartofi, orez, loboda, ceapa verde, leustean, bors, suc de rosii si sare.
- 400 g de carne de miel
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ţelină mijlocie
- 3 cartofi
- 2 linguri de orez
- 4 legături de lobodă
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legătură de leuştean
- 500 ml de borş
- 150 ml de suc de roşii
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi carnea şi puneţi-o la fiert în 2 I de apă rece cu puţină sare. îndepărtaţi, când este nevoie, spuma formată. Când carnea este aproape fiartă, curăţaţi şi spălaţi legumele. Daţi rădăcinoasele pe râzătoare, iar cartofii tăiaţi-i cuburi.
Curăţaţi carnea şi porţionaţi-o. Adăugaţi-o în ciorbă, împreună cu rădăcinoasele şi cartofii. După 15 minute, adăugaţi orezul, loboda şi ceapa tăiate mărunt. Fierbeţi separat borşul şi turnaţi-l în ciorbă după alte 5 minute, împreună cu sucul de roşii.
Săraţi ciorba după gust şi stingeţi focul după câteva clocote. Turnaţi ciorba în farfurii şi serviţi-o cu leuştean tocat mărunt, alături de smântână.
Bors de miel cu lobodă
Poftă bună!
Asta-i singura ciorba de miel care-mi place!