Borş din cap de miel cu legume si orez din: cap de miel, costite de miel, coada, ceapa, morcov, telina, ardei gras, leustean, bors si orez. Este un borş care nu se drege cu ou sau smântână, pentru a-şi păstra savoarea. Ingrediente: 1 cap de miel şi 2–3 costiţe coada 1 ceapă 1 morcov […]
Bors de miel cu smantana, tarhon si leustean
PrinteazaBors de miel cu smantana, tarhon si leustean din: miel, legume, leustean, tarhon, smantana, galbenus de ou, bors si suc de rosii.
- un miel (intre 10-15 kg) cap de miel, ficat, rinichi, splina, burta, mate, gat, rasoale
- legume – ceapa verde, morcov, telina, pastarnac – cate 100 de grame din fiecare
- leustean o legatura
- tarhon o legatura
- galbenus de ou 3 bucati
- smantana 150 g
- bors (sa optional zeama de varza) 1,5 l
- suc de rosii 800 ml
Mod de preparare:
Bucăţile de miel se ţin timp de o oră – oră şi jumătate în oţet pentru a atenua mirosul specific.
Capul, gâtul şi rasoalele se fierb o oră, după ce în prealabil a fost aleasă carnea de la cap şi rasoale.
Se adaugă după acest interval şi ficatul, splina, rinichii, maţele şi burta împreună cu legumele tăiate mărunt.
Se mai fierb împreună 35-45 de minute la foc încet.
Se adaugă borşul şi sucul de roşii şi se mai fierbe aproximativ 10-15 minute. Se ia de pe foc.
Se amestecă gălbenuşurile de ouă cu smântână şi cu tarhon şi leuştean, tocate mărunt, într-un bol cu supă foarte puţin caldă şi tot acest amestec se toarnă la final în oală.
Bors de miel cu smantana, tarhon si leustean
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors de miel cu spanac
Bors de miel cu spanac din: carne de miel, ceapa, telina, pastarnac, morcovi, cartofi, spanac, rosii, bors. Ingrediente: un kg carne de miel de gătit 2 cepe o rădăcină mică ţelină 2 rădăcini păstârnac 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 3 cartofi 500 g spanac 4-5 roşii foarte bine coapte 500 ml borş 2-3 fire leuştean […]
Pofta buna!
Uite, chiar cautam un borsl de miel cu smantana, borsul asta mi se pare perfect. Sa vedem ce iese
FIx la borsul asta de miel ma gandeam si eu