Bors de miel cu smantana
PrinteazaO reteta de bors de miel cu smantana din: carne de miel, morcovi, telina, ceapa verde, orez, bulion, bors, smantana, galbenus si frunze de patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel
- 2 morcovi
- 1 telina
- 2 legaturi de ceapa verde
- 3 linguri orez
- 2 linguri bulion
- 1 litru de bors
- 4 linguri de smantana
- 1 galbenus
- frunze de patrunjel
Mod de preparare:
Carnea de miel se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu putina sare. Din cind in cind se ia spuma. Se adauga legumele tocate marunt si se fierbe acoperit, la foc mic, circa o ora. Se adauga orezul spalat in prealabil si se lasa sa fiarba circa 15 minute.
Se toarna borsul, fiert separat, si bulionul si se lasa sa dea in clocot. Se ia de pe foc si se adauga galbenusul de ou, batut, amestecat cu smantana si patrunjel tocat. Se serveste cald.
Poftă bună!