Borș de Ardei Umpluți – un preparat tradițional românesc, plin de savoare și arome autentice. Ideal pentru prânz sau cină, borșul de ardei umpluți va încânta întreaga familie și vă va aduce multiple beneficii pentru sănătate. Ardeii grași sunt nu doar delicioși, dar și extrem de benefici pentru sănătate. Aceștia conțin de trei ori mai […]
Bors de miel cu tarhon tinut in otet
PrinteazaBors de miel cu tarhon tinut in otet din: coaste de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, bors, orez, smantana, galbenusuri, ulei, sare si tarhon tinut in otet.
Ingrediente:
- 1 kg coaste de miel (sau oase de miel, gatul si pieptul mielului)
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 500 ml bors fiert separat
- 3 linguri orez
- 200 ml smantana
- 2 galbenusuri
- 3 linguri ulei
- sare
- tarhon tinut in otet
Mod de preparare:
Intr-o oala pui cele 3 linguri de ulei. Cureti zarzavatul, il tai in cubulete, iar ceapa o tai solzisori.
Pui toate în oală şi le laşi la călit timp de 5 minute. Adaugi carnea spălată şi 1 linguriţă de sare şi mai căleşti cam 5 minute.
Adaugi 2 litri de apă şi fierbi borşul cam 1 oră la foc mic, acoperit. Pui orezul spălat şi când a înflorit, torni borşul clocotit cu 1 linguriţă de leuştean.
Mai laşi să dea câteva clocote mici, guşti fie sare şi tragi borşul deoparte.
Freci cele 2 gălbenuşuri, pui smântână şi 2-3 linguri de apă rece. Amesteci şi pui câte 1 polonic de borş peste smântână, răstorni în oală şi presari tarhon ţinut la oţet.
Bors de miel cu tarhon tinut in otet
Poftă bună!
Incoming search terms:
- bors de miel cu tarhon