Bors de miel
PrinteazaO reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri, smantana, bors, leustean si sare.
- 1 kg carne de miel
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 cana medie orez
- 2 galbenusuri
- 200 g smantana
- bors
- leustean
- sare
Mod de preparare:
Taiati carnea in bucati medii si puneti-o la fiert cu putina sare si indepartati spuma. Atunci cand supa va fi limpede si nu va mai face spuma, adaugati ceapa verde taiata marunt si cand carnea este aproape fiarta spalati orezul si puneti-l alaturi de carne la fiert.
Cand si orezul este fiert, dati borsul separat intr-un clocot si adaugati-l in ciorba si mai lasati-le impreuna la fiert. Frecati galbenusurile de ou cu smantana si cu o lingura de apa rece.
Luati ciorba de pe foc si puneti smantana cu oul. Dupa gust, adaugati leustean si sare in functie de preferinte. Borsul de miel se serveste cu leustean verde tocat marunt pe deasupra.
Bors de miel
Pofta buna!