Bors cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, albitura, bors, orez, verdeata, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 2 cepe 2 morcov 2 ţelină albitură 2 cană de borş 2 linguri de orez verdeaţă 1 lingură de ulei sare Mod de preparare: Ciupercile se spală şi se taie mărunt. Ceapa, morcovul, ţelina, albitura se […]
Bors moldovenesc cu ciuperci – usor de preparat
PrinteazaBors moldovenesc cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, fasole, ardei, bors, verdeata, sare.
- 300 g ciuperci
- 200 g fasole
- 2 cepe
- un morcov
- o rădăcină păstârnac
- o rădăcină pătrunjel
- rădăcină de ţelină
- un ardei gras
- 500 ml borş
- verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Fasolea se pune la fiert în apă rece.
Când începe să se înmoaie, se adaugă ceapa, morcovul, ardeiul gras şi rădăcinoasele tăiate cuburi.
Se continuă fierberea, timp în care se clocoteşte separat borşul.
Când fasolea şi legumele sunt fierte, se adaugă ciupercile şi borşul, se mai lasă un clocot, se stinge focul şi se pune verdeaţa.
Se potriveşte de sare.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Bors cu ciuperci
Bors moldovenesc cu fasole si ciuperci
Bors moldovenesc cu fasole si ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci + 200 g fasole cu bob mic 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă, după gust sare Mod de […]
Ciorba de ciuperci cu bors
Ciorba de ciuperci cu bors din: ciuperci, patrunjel, ceapa, telina, morcovi, pastarnac, ardei, bors, leustean, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 1 telină mică 2 morcovi 1 păstărnac 1 ardei gras 1 l borş 1 legătură leuştean ulei sare Mod de preparare: Cureţi legumele şi lestreci printr-un […]
Pofta buna!