Bors moldovenesc cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de bors cu ciuperci, varza, ardei, gogosar, ceapa rosie, cartofi, rosii, morcovi, marar, orez, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Bors moldovenesc cu ciuperci

  • 300 g ciuperci
  • 500 g varză
  • un ardei
  • un gogoşar
  • o ceapă roşie
  • 3-4 cartofi
  • 100 g roşii prunişoare
  • 2 morcovi
  • 2 legături mărar
  • o căniţă orez
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 l bors

Mod de preparare:

Se curăţă varza şi se taie fideluţă, apoi se freacă cu un praf de sare şi se lasă separat într-un bol, acoperit cu folie. Ardeiul, gogoşarul şi ceapa se curăţă şi se taie fâşii subţiri, apoi se călesc în uleiul de măsline.

Se adaugă cartofii, roşiile tăiate cubuleţe, morcovii rondele, orezul ales şi spălat şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

Separat, se curăţă ciupercile de pieliţe, se taie felii subţiri şi se pun să fiarbă cu toate legumele. Spre sfârşit, se adaugă varza şi se mai lasă să clocotească puţin.

După ce au fiert toate legumele, se drege ciorba cu borş cu sare şi piper, şi se serveşte ornată cu mărar verde din abundentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.